Jak odstranit plíseň na zdi

Plíseň na zdi odstraní ASANEX

Mechanismus účinku a časy působení

Přípravek ASANEX má na rozdíl od běžných protiplísňových přípravků s obsahem chlornanu dvojitý účinek – okamžitý a preventivní.

Společnou vlastností všech přípravků je akutní likvidace plísně působením aktivního kyslíku z rozkládajícího se chlornanu. Narostlé kolonie plísní a dalších mikroorganismů jsou okamžitě likvidovány a do cca půl hodiny se projeví i bělící účinek. Tento desinfekční a bělící účinek trvá přibližně 3 hodiny.

Od této chvíle se účinek přípravku ASANEX začíná radikálně lišit. Spóry mikroorganismů, které se znovu uchytí po 3 hodinách na zdi ošetřené běžným přípravkem jsou schopné začít znovu růst. V případě přípravku ASANEX začíná v tuto chvíli pracovat antimikrobiální složka ANSILVER, obsahující aktivní stříbrnou sloučeninu. Ta svým účinkem nedovolí spórám jejich opětovné uchycení a růst, zároveň dlouhodobě a aktivně likviduje již dříve narostlé podhoubí plísní. Účinek trvá několik měsíců v závislosti na tom, jak je ošetřený povrch namáhaný oplachovou vodou, nebo mechanickým otěrem.

Cenové hledisko používání přípravku ASANEX®

S ohledem na posouzení složení běžných protiplísňových přípravků a přípravku ASANEX je vidět, že běžné přípravky proti plísním obsahují pouze chlornan sodný s přídavkem tenzidu a kvartérní amoniové soli – která má být preventivně působící složkou. Výsledky této formulace však vidíme v praxi. Nekonečné opakované aplikování těchto přípravků na stejná místa s nekončícím se opětovným výskytem plísní, které se nakonec nevyhnutelně projeví rozpadlou prosolenou omítkou. Tu je nakonec nutné odstranit až na zdivo a následně aplikovat omítku novou.

Přípravek ASANEX obsahuje sice o něco dražší složku s obsahem stříbra, ta je však skutečně účinná. Cenový rozdíl se projeví na výrazně nižší celkové roční míře nákladů na ošetření ploch, jelikož přípravek ASANEX vyžaduje menší počet ošetření. Navíc není třeba časem dělat novou omítku.

asanex-05-l-spray1